Effektiv håndtering af regn- og overfladevand

Effektiv håndtering af regn- og overfladevand

Effektiv håndtering af regn- og overfladevand

Schaub slagteriet i Esbjerg var i drift indtil 1990’erne. Nu bliver den store grund på over 20.000 m² omdannet til et nyt boligområde med en række andre offentlige faciliteter. Bolig Sydvest, et boligselskab, der er specialiseret i at skabe bæredygtige og moderne boliger og offentlige områder, har gennemført projektet, som omfatter 122 lejligheder, hvor både familier og seniorer får mulighed for at skabe et hjem midt i Esbjerg. Der er brugt materialer fra det gamle slagteri i fælleslokalerne, hvilket har betydet, at mange tidligere ansatte fra slagteriet har valgt at leje en af boligerne.

En-til-en sammenligning
Projektet med at skabe et nyt boligkvarter begyndte med etape 1, hvor det var nødvendigt at håndtere og nedsive regn- og overfladevand på grunden. Til dette formål blev der anvendt traditionelle regnvandskassetter, og i alt blev der installeret 742 kassetter. Arbejdet med at samle kassetterne nede i hullet krævede 4 mand i fire dage. På grund af regnvejr blev projektet forsinket i forhold til tidsplanen, hvilket førte til beslutningen om at afprøve WaterCares Faskinetunneler i etape 2 af byggeprocessen.

Entreprenøren kunne ikke få armene ned af begejstring
Etape 2 blev det imidlertid besluttet at benytte Faskinetunneler til nedsivning i projektet. Årsagen til dette var en forsinkelse i byggeprojektet på grund af store mængder regn i slutningen af 2021 og starten af 2022. Der blev leveret 272 m3 Faskinetunneler, svarende til 54 Faskinetunnelmoduler. Med Faskinetunnelerne var det nu muligt for to personer at installere dem alle på én enkelt dags arbejde. Entreprenørfirmaet Ib Kristensen har udført ned gravningen af Faskinetunnelerne med stor tilfredshed. Til sammenligning med almindelige regnvandskassetter er...

- TRE HELE ARBEJDSDAGE SPARET!

Ved at ændre tilgangen til håndtering af regn- og overfladevand opnåede vi en mere effektiv proces og betydelige tidsbesparelser.

“Som følge heraf kan vi nu konkludere, at den tabte tid er indhentet,” udtaler entreprenøren på projektet

Konsulenten der tager tid i den ene video: - 42 sekunder, så er der sat 6,7 m3

WaterCare besøgte byggepladsen for at drøfte projektets fremskridt. Under besøget blev der udført en tidstest, hvor det kun tog få minutter at placere en Faskinetunnel helt præcist. Ifølge konsulenten på projektet, som optog videoen af testen, er der kun få produkter, der kan konkurrere med dette. Det var en LinkedIn-annonce, der inspirerede til at afprøve Faskinetunnelerne, og nu er der gravet flere kubikmeter jord væk. Fremtiden ser lys ud, og konsulenten afslutter med at sige:

“Jeg tror ikke, at denne kunde vil gå tilbage til kassetter, når det kommer til større anlæg.” Resultaterne er simpelthen for gode, og en af medarbejderne supplerer: “Jeg ved også, hvad jeg helst vil arbejde med.”

Læs mere om WaterCares Faskinetunneler her.